Ontharen

Veel mannen en vrouwen hebben last van ongewenste haargroei. Wij snappen heel goed dat je van die vervelende haartjes af wilt en daarom hebben we verschillende oplossingen om te ontharen.

Je behandeling wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekering. Raadpleeg je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Ontharen bij Centre Beauté Maenen in Zuid-Limburg

We zijn sinds 1976 expert op het gebied van ontharen en hebben naast ruime ervaring ook de meest effectieve technieken in huis.

Onze ontharingstechnieken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. We maken gebruik van verschillende technieken:

• Elektrisch ontharen

• Laser ontharen

We kijken vooraf samen naar jouw wensen en de plaats waar je last hebt van overbeharing of ongewenste haargroei. We kiezen vervolgens de behandelmethode die het meest effectief is en die jou de beste resultaten geeft.

centre beaute maenen ontharen

Definitief ontharen, bestaat dat?

Bij laserontharing ruimen we het haarzakje (ook wel de haarfollikel) op. De ruimte die dan ontstaat wordt door je lichaam opgevuld met collageen. Het aantal haarzakjes ligt al bij je geboorte vast. Als er eentje verdwijnt komt deze niet meer terug.

Ben je dan ook definitief van je haar af? Dat hangt af van het moment waarop je onthaart. Je haarzakjes kennen verschillende fases. De belangrijkste zijn de groeifase en de rustfase. Behandel je een haarzakje in de groeifase, dan wordt hij definitief verwijderd. Behandel je het in de rustfase, dan gebeurt er niks en kan het haartje zich later alsnog laten zien.

Een groot deel van de haarfollikels bevindt zich in de rustfase en daarom zijn meerdere behandelingen nodig om al het haar definitief te verwijderen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van jouw persoonlijke situatie, we bespreken de voortgang tijdens de behandelsessies.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen gebeurt met gebruik van diathermie. Tijdens deze behandeling brengen we een dun, steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid. Een klein stroomstootje vernietigt vervolgens het haarzakje en de directe omgeving. Het haarzakje krijgt geen voedingsstoffen meer via het bloed en de groei stopt.

Behandeling voor elektrisch ontharen in Zuid-Limburg

De exacte behandelperiode hangt af van de hoeveelheid haar. Je bent enkele maanden tot soms 2 jaar bezig om alle haartjes definitief te verwijderen. Hoe langer je in het behandeltraject zit, hoe langer de periode tussen 2 behandelingen wordt.

Haargroei door hormonen

Is de oorzaak van je haargroei hormonaal? Dan bestaat de kans op overtollige haargroei bestaan. Aanwezige donsharen kunnen langzaam dikker en donkerder worden. Deze donsharen kun je verwijderen door een paar keer per jaar een korte behandeling te ondergaan.

Maak direct een afspraak

Wil je van je overtollige haargroei af? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en stellen samen een behandelplan voor definitief ontharen op.

Laser ontharen

Ben je helemaal klaar met de ontsierende donkere haartjes op je gezicht, lichaam en/of benen en wil je ze definitief aanpakken? Dan is laser ontharen een goede oplossing.

Laser ontharen bij Centre Beauté Maenen in Berg en Terblijt

De Lumenis Lightsheer Desire Laser is een effectieve manier om ongewenste haargroei aan te pakken. Het pigment van de haarwortels pigment het licht van de laser en zet het om in warmte. Deze warmte komt in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. In dat haarzakje stopt de haargroei vervolgens.

Is laser ontharen geschikt voor iedereen?

Laser ontharing is een goede manier om overmatige haargroei aan te pakken. Deze methode is vooral geschikt voor donker haar, omdat dat het meeste pigment bevat. Lichtblond, wit en grijs haar bevat te weinig pigment voor laserontharing.

Tijdens het intakegesprek bespreken we wat voor jouw huid mogelijk is. De behandeling is niet geheel pijnloos, daarom verspreiden we de sessies om je lichaam niet te veel te belasten.

Maak nu je afspraak

Wil je eerst weten of laser ontharen geschikt is voor jou? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt ook direct online een afspraak voor de behandeling maken.