Acne

Als je spreekt over acne heb je het over meer dan een paar pukkeltjes of puistjes. Acne is een vervelende huidaandoening die bestaat uit mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen. Je kunt er veel last van hebben en het kan je zelfs belemmeren in je dagelijkse leven. Gelukkig zijn er goede en effectieve manieren om acne te behandelen.

Wat is acne?

Acne komt voor op de plekken waar veel talgklieren zitten, denk aan je gezicht, op de borst, rug, nek en schouders. Acne komt het meest voor tussen 12 en 24 jaar, maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne.

Acne ontstaat door verschillende oorzaken. In de puberteit zorgen hormonen voor een verhoogde talgproductie met dikkere talg. Een andere oorzaak is de verstopte talgklieren, waardoor huidschilfers niet goed afschilferen en de huid verstoppen. Als derde is de p.acnes bacterie (propionibacterium acnes) een veroorzaker van acne. Deze bacterie beschadigt de wand van het afvoerkanaal, waardoor de talg in de omliggende huid terechtkomt. Dit zorgt voor onderhuidse ontstekingen met roodheid en puistjes als gevolg.

Het is belangrijk om acne goed te behandelen, om littekenvorming te voorkomen.

Wat kan Centre Beauté Maenen doen tegen acne?

We beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek. We maken een huidanalyse en foto’s en stellen je een aantal vragen. Zo krijgen we een goed beeld van je huid. Vervolgens stellen we een behandelplan op maat op.

Je krijgt altijd producten voor thuis mee. De thuisbehandeling bepaalt voor 80% het succes van een behandeling tegen acne, dus het is belangrijk dat je je huid thuis goed verzorgt.

Met ruim 45 jaar ervaring in huidverbetering en de behandeling van acne weten we precies welk product voor jouw huid het beste resultaat geeft. We combineren de thuisbehandeling met behandelingen in de salon. Zo bereiken we de mooiste resultaten voor jouw huid.

Een voedselintolerantietest behoort ook tot de mogelijkheden om de beste behandeling vast te stellen. Voeding, zoals zuivel, kan grote invloed hebben op je huidconditie.

Behandeling tegen acne bij Centre Beauté Maenen

De behandelingen in de salon bestaan uit: dieptereiniging, kalmeren, herstellen.

Mogelijke behandelingen zijn: Skin Resurfacing, Peelings & Microneedling.

We kijken continu of we de gewenste resultaten behalen met de behandeling en waar nodig sturen we bij. Het is echt heel belangrijk om je huid thuis goed te verzorgen met de voorgeschreven producten. Op die manier zijn de behandelingen in de salon het meest effectief en kunnen we samen werken aan een huid zonder acne!

Vergoeding Zorgverzekering

De behandeling van je acne wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Plan nu je intakegesprek

Wil je van je acne af en ben je benieuwd wat we bij Centre Beauté Maenen voor je kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.