Pigmentvlekken

Door veelvuldige blootstelling aan de zon kunnen er donkere verkleuringen op je huid of donkere kringen onder je ogen ontstaan. Dit noemen we pigmentvlekken of ook wel hyperpigmentatie. Bij Centre Beauté Maenen behandelen we pigmentvlekken effectief en met mooie resultaten.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie van pigment in je huid. Ze kennen verschillende oorzaken:

• Blootstelling aan de zon

• Hormonen

• Medicijngebruik

• Ouderdom

Tijdens de zwangerschap loop je meer risico op pigmentvlekken door de combinatie van zonlicht en hormonen. Dit noemen we een zwangerschapsmasker, of melasma.

Gelukkig zijn pigmentvlekken goed te behandelen, zodat jij weer een egale huid krijgt!

Pigmentvlekken behandelen bij Centre Beauté Maenen in Berg en Terblijt

We kijken altijd eerst naar jouw huid met behulp van een huidanalyse. We gebruiken hiervoor de Observ 520 huidscan. Dankzij deze scan krijgen we een goed beeld van je verschillende huidlagen en kunnen we je huidprobleem doelgericht aanpakken.

Voor de behandeling van pigmentvlekken zetten we verschillende behandelingen in:

• Peelings

• MeLine

• Laserbehandeling

Peelings tegen pigmentvlekken

Een peeling verwijdert de bovenste huidlaag, waardoor actieve ingrediënten uit de peeling dieper kunnen doordringen in je huid. Deze actieve ingrediënten bestaan uit zuren die de celvernieuwing in je huid stimuleren. Hierdoor verdwijnen de donkere vlekjes en vernieuwt je huid zich met egale huid.

Een peeling heeft het beste effect als je deze in kuurvorm doet, waarbij je elke 3 weken een peeling ondergaat. Na ongeveer 2-4 behandelingen zie je de mooiste resultaten, afhankelijk van de mate waarin de pigmentvlekken aanwezig zijn en wat de oorzaak is. We maken altijd een behandelplan op maat, zodat we de voortgang goed kunnen bijhouden en je weet waar je aan toe bent.

Pigmentvlekken behandelen met MeLine

MeLine is een unieke productlijn die speciaal ontwikkeld is om pigmentvlekken aan te pakken. Pok bij de behandeling van donkere kringen onder ogen behalen wij mooie resultaten. 

De producten zijn geschikt voor elk huidtype, pigmentsoort en lichaamsdeel. De ingrediënten die in MeLine zitten werken verhelderend en ontstekingsremmend. Hierdoor kunnen we de donkere vlekken verminderen en de huid aanzienlijk verbeteren. 

Je behaalt de beste resultaten als je de MeLine producten combineert met producten voor thuisgebruik. De thuisbehandeling bepaalt voor 80% het resultaat en daarom vormen ze een verplicht onderdeel van het behandelplan. 

Deze behandelingen verstoren de aanmaak van pigment en breken tegelijkertijd het overmatige pigment af.

MeLine behandeling voor pigmentvlekken bij Centre Beauté Maenen

De MeLine behandeling bestaat uit een kuur van 3 tot 4 behandelingen. Je begint met het Peelingmasker, na 3 weken kom je terug voor een microneedling-behandeling. Hierbij worden met een minuscuul naaldje kleine gaatjes in je huid aangebracht, waarna een uniek MeLine vloeistof wordt aangebracht op je huid. Deze vloeistof heeft een ontstekingsremmende werking en bevat een antioxidant. Weer 3 weken later krijg je opnieuw het Peelingmasker. Als het nodig is sluiten we de behandelreeks af met een nieuwe microneedling-behandeling. Deze behandelingen verstoren de aanmaak van pigment en breken tegelijkertijd het overmatige pigment af.

In combinatie met de producten voor thuis behaal je binnen 3 maanden mooie resultaten en oogt je huid veel egaler en rustiger.

Laserbehandeling tegen pigmentvlekken

Een laserbehandeling geeft mooie resultaten bij de behandeling van pigmentvlekken. Het pigment absorbeert het licht van de laser, waardoor de pigmentvlek verdwijnt. Na de behandeling wordt het pigment eerst donkerder en daarna verdwijnen de vlekken. Het is belangrijk dat je je huid na de laserbehandeling niet blootstelt aan de zon. Je huid beschermen tegen de zon met een SPF van minimaal 30 is altijd belangrijk en tijdens een behandeltraject verplicht.

Afspraak maken

Wil je van je pigmentvlekken af? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. We helpen je graag naar een egale en stralende huid!