Microneedling bij Centre Beauté Maenen in Berg en Terblijt

Als je een frisse, stralende huid wilt, is een gerichte huidverbeterende behandeling een goede oplossing. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met huidveroudering, lijntjes en rimpels, acne, pigmentvlekken, melasma of grove poriën geeft microneedling mooie resultaten. We vertellen je graag meer over deze populaire huidverbeterende behandeling.

Microneedling is een behandeling waarbij we met minuscule naaldjes kleine kanaaltjes maken in je huid. Je huid krijgt zo een seintje om zichzelf te herstellen. Om dit herstelproces verder te stimuleren, voegt de huidspecialiste een op jouw huid afgestemd serum toe.

766a6c83-2ecb-4f7e-8751-36c76bc43885

Hoe werkt Microneedling?

De kanaaltjes die door de microneedling-pen ontstaan bieden de mogelijkheid om actieve werkstoffen diep te laten doordringen in je huid. Op die manier werken ze diep vanbinnen, wat de mooiste resultaten geeft.

Ook stimuleert microneedling de aanmaak van collageen en elastine. Deze stoffen zorgen voor een soepele, elastische huid. De behandeling is hooguit wat gevoelig, maar doet geen pijn. Ook is het heel normaal dat je huid na afloop rood is. Houd daar dus rekening mee wanneer je een afspraak plant. De roodheid trekt binnen 24 tot 48 uur weg. In de dagen daarna voelt je huid soms nog wat strak en droog aan, ook dat gaat vanzelf over.

Microneedling is niet voor iedereen geschikt, het mag bijvoorbeeld niet als je in de afgelopen 14 dagen met botuline toxine bent behandeld. We vertellen je er graag meer over tijdens de intake. 

Naalddikte Microneedling

De huidspecialiste bekijkt tijdens de intake wat jouw huidconditie is. Ze bespreekt met je wat je wensen zijn en welk resultaat je wilt bereiken. Op basis daarvan kiest ze de naaldlengte die daar het beste bij past. Hoe langer de naald, Hoe groter het effect. Een microneedling naaldje is tussen de 0,25 mm en de 3 mm lang. 

Kosten Microneedling

Je wilt natuurlijk het allerbeste resultaat behalen met microneedling. Daarom adviseren we altijd om een kuur te kiezen. Deze bestaat uit 6 behandelingen, om de 4 weken. Alleen bij pigmentvlekken zit er 6 weken tussen de behandelingen. Voor een optimaal resultaat zijn de door ons geadviseerde thuisproducten een must. De prijs per behandeling is €149. 

Resultaat van Microneedling

We vertelden al dat microneedling de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Dat zorgt voor een soepele, elastische huid. Daarnaast zorgen de actieve stoffen in het serum ervoor dat rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en littekens verminderen. Een kuur van 4 tot 6 behandelingen geeft het mooiste resultaat. Het is daarbij wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt en je huid goed beschermt tegen de zon. 

 

Het verschil tussen microneedling en nanoneedling

Het verschil tussen microneedling en nanoneedling heeft te maken met de diepte die je bereikt in de huid. Microneedling dringt door in de diepere huidlagen, terwijl je met nanoneedling meer aan de oppervlakte blijft. Daardoor is nanoneedling een goede behandeling wanneer je microneedling nog een stap te ver vindt. Ook heb je bij microneedling na afloop last van roodheid en droge huid, dat is bij nanoneedling niet het geval. 

Afspraak maken

Heb je interesse in microneedling? Plan dan nu je afspraak bij een van onze huidspecialistes.